Bejárati ajtó profil

A műanyag bejárati ajtókat a gyártó 3 fontos részegységből állítja össze. Az első a bejárati ajtó műanyag profilja (hétköznapi nevén az ajtó kerete), a másik a látványt nagyban meghatározó ajtópanel (a profilba erősített dekoratív betét), a harmadik pedig a nyitást-zárást működtető rendszer, másnéven a vasalat.

Most a műanyag ajtó szerkezetét meghatározó részegységről, a profilról ejtsünk néhány szót. Hasonlóan egy műanyag ablakhoz, az ajtó esetében az ajtó műanyag profiljának is van egy tok része (ami a falhoz van rögzítve), illetve egy szárny része (ami kinyitható és becsukható). A lényeges különbség annyi, hogy a padlóhoz közeli felülete küszöbbel rendelkezik, illetve a vasalati elemek is eltérőek, biztonsági szempontból erősebbek.

A bejárati ajtói esetében is a MARSHALL ablakoknál használt négyféle profilt lehet választani, amik elsősorban a hőszigetelési értékükben térnek el egymástól. Ha energetikai szempontból csúcskategóriás, azaz ‘A’ energiaosztályú bejárati ajtót szeretne, akkor válassza az M-9000 profilt, ha felső kategóriás, ‘B’ energiaosztályú megoldást keres, akkor ajánljuk elsősorban az M-PR profilt, illetve az M-AC, vagy M-OC profilokat.
Mivel hosszú évtizedekre választunk bejárati ajtót, így a nagyobb energiamegtakarítás érdekében mi az ‘A’ kategóriás profilokat ajánljuk.

Technikai részletek:

  • Az M-9000 műanyag profil hőátbocsátási értéke(Uf) 0,92
  • Az M-PR műanyag profil hőátbocsátási értéke (Uf) 1,1
  • Az M-AC és M-OC műanyag profil hőátbocsátási értéke (Uf) 1,2

Az U érték azt mutatja, hogy mennyi energiát enged ki az ajtó kerete - ez minél kisebb, annál jobb. Az ajtó teljes hőátbocsátási értékét még az ajtópanel is nagyban meghatározza.

Az ajtó kiválasztása fontos kérdés az tervezés illetve építkezés-felújítás során. Látványbeli, biztonsági, és hőszigetelési szempontoknak egyaránt fontos megfelelnie egy kiváló bejárati ajtónak.

A Marshall által gyártott műanyag ajtók egyszerre teljesítik az említett feltételeket. Legyen az erkélyajtó, vagy egy klasszikus, illetve modern bejárati ajtó, a MARSHALL megvalósítja a sokrétű igényeket, praktikus technikai megoldások alkalmazásával, hogy az ajtó nyitás-zárás örömteli rutin lehessen.